Zeker wanneer je op vakantie bent wil jij dat je nog steeds zichtbaar bent op je social media kanalen. Daar zijn verschillende tooltjes voor:

  • Buffer
  • Later
  • Hootsuite

Maar juist op Facebook wil je een groot bereik hebben met je berichten. Helaas wil Facebook niet dat je dit soort tools gebruikt voor je berichten, waardoor Facebook het bereik van je berichten inperkt wanneer je via deze weg berichten in plant. De enige goede manier om op Facebook berichten in te plannen, is via Facebook.

Hoe doe je dit?

 1) Zorg dat je op je Facebook pagina bent om je bericht te schrijven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Schrijf je bericht in het berichtenscherm en klik op het pijltje, rechts op de ‘Nu delen’ button.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3) Je kiest voor de optie ‘Plannen’. Door middel van de kalender die je te zien krijgt kun je de datum kiezen waarop jouw bericht moet worden ingepland en het tijdstip geef je aan naast het datumveld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4)Vervolgens klik je op ‘Plannen’ en zie je in het volgende scherm dat je bericht ‘Later’ zal worden gepubliceerd. Klik hierna op de grote blauwe balk ‘Bericht inplannen’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5) Nu zie je dat je 1 gepland bericht hebt, welke gepland staat voor woensdag om 09.20 uur. Facebook zorgt er zelf voor dat dit bericht op de door jou geplande datum en tijdstip zal worden geplaatst.

 

 

Mocht je nog vragen hebben over het inplannen van berichten op bijvoorbeeld andere social media kanalen, neem dan gerust contact met op!

Tagged on: