We zitten nu al weer een paar weekjes in onze tijdelijke ‘intelligente lockdown’. Voor de lockdown was ik alleen thuis en aan het werk op mijn kantoor. De kinderen naar school, manlief buiten de deur aan het werk… Go with the flow! Routine, erg fijn!

En dan opeens… thuis blijven en 1,5 meter afstand. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen hoe de eerste week eruit zag van de quarantaine; iedereen vloog tegen de muren op, op zoek naar een routine, vooral niet in de val van de welbekende “sleur” terecht komen. Kinderen die opeens thuis aan hun huiswerk moesten maar ook een vakantiegevoel hadden, ik moest natuurlijk ook nog werken aan mijn opdrachten én zicht houden op het maken van het huiswerk.

Hoe doe ik dit??? Ik weet heel zeker dat er heel veel ondernemers waren en misschien nog wel zijn, die hier een oplossing voor moesten vinden. S ’avonds werken is een optie, maar is het de oplossing? En willen jouw klanten dit ook wanneer je communiceert met hun klanten?

Een onwerkbare maar ook onwerkelijke situatie. Om nog maar niet te spreken over alle ondernemers (ZZP’ers en bedrijven) die hun opdrachten zien teruglopen, projecten die ‘on hold’ worden gezet, de stress die dat met zich meebrengt, het domino effect wat op gang komt, want loopt het werk bij mijn klant terug dan dienen keuzes te worden gemaakt die ook betrekking hebben op de samenwerking met mij. Natuurlijk heel begrijpelijk maar ook totaal niet leuk.

Je kunt dan wel bij de pakken neer gaan zitten,maar wie schiet hier nou mee op? Totdat ik bedacht ‘misschien ook een heel mooi moment om te onderzoeken wat ik nu precies wil’. Even een pas op de plaats maken. Maakt het werk wat ik doe mij gelukkig, krijg ik hier nog steeds energie van en zijn de klanten die ik bedien nog steeds mijn ideale klanten? Nieuwe ideeën komen boven drijven, nieuwe plannen worden gemaakt.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en alles en iedereen heeft zijn/haar plekje gevonden. Ik werk in de huiswerkpauzes van de kinderen, met name s’ morgens, zodat ik s’ middags alle tijd heb voor de kinderen en voor gezelligheid maar ook voor mezelf.

En toch bedenk ik me ook; wat als binnenkort de maatregelen worden versoepeld? Moeten we dan weer op zoek naar een werkbare situatie? We gaan het meemaken…

In de tussentijd maken we er gewoon het beste van, met overheidssteun of niet. Doe wat je kan doen, houd afstand 😉, geniet van je gezin, geniet van het leven en houd de moed erin. Ik weet zeker dat we dit allemaal te boven komen en dat we op een bepaald moment terug kijken en kunnen zeggen “Dat hebben we toch maar mooi geregeld met z’n allen”!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?